Rona Serozan Karşılaştırmalı Hukuk Araştırmaları Vakfı

Burs ve Destekler

Yayımların Yeni Baskısı

Prof. Dr. Rona Serozan Hakkında

Rona Serozan Karşılaştırmalı Hukuk Araştırmaları Vakfı kurucusu,Prof. Dr. Rona Serozan, 15 Haziran 1942 tarihinde İstanbul’da doğdu.

Orta ve Lise öğrenimini Nişantaşı İngiliz Erkek Lisesi’nde (Highschool) tamamladı. 1960 Kasım’ında giriş sınavını kazanarak öğrencisi olduğu İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1964 Haziran’ında pekiyi derece ile mezun oldu.

Aynı yılın Kasım ayında Almanya’da Tübingen şehrinde Prof. Dr. Ludwig Raiser’in yanında doktora tezini yazmaya başladı ve 1967 başında, çok kısa bir süre içinde Hukuki İşlemlerde Şekil Butlanı’nın Aşılması (“Die Überwindung der Rechtsfolgendes Formmangels im Rechtsgeschäftnachdeutschem, schweizerischemund türkischem Recht”)adlı çalışması ile magna cum laude (yüksek onur) derecesi ile tamamladı.Bu çalışma 1968’de MohrSiebeckVerlag yayınevi tarafından yayınlandı.

Rona Serozan Karşılaştırmalı Hukuk Araştırmaları Vakfı

VAKIF YAYINLARI

Vakıf Kitaplar

Bağış
Sizlerde Bağış Yapmak İster misiniz?

Rona SEROZAN Karşılaştırmalı Hukuk Araştırmaları Vakfı’nın Amaçlarını desteklemek isteyenlerin Vakfa bağış yapması mümkündür.

Prof. Dr. Rona Serozan Karşılaştırmalı Hukuk Araştırmaları Vakfı